Pieksämäkeläinen Arvo Huupponen mukana Tuntemattoman sotilaan tv-versiossa

Tuottaja Hannu Lappalainen sai soiton Tuntemattoman tuotantoyhtiöltä talvella 2016.

Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin tarvittiin miesnäyttelijää esittämään kotimökkiinsä jäänyttä vanhaa, venäjänkarjalaista miestä, Starikkaa. Kyseessä oli puherooli, ei avustajatehtävä, kertoo Lappalainen.

Hän päätyi ehdottamaan rooliin Pieksämäen Partaharjussa asuvaa pitkänlinjan harrastajanäyttelijää Arvo Huupposta. Toki Huupposen kiinnostus hankkeeseen tarkistettiin ensin ja sitä keskustelua Lappalainen ja Huupponen muistelevat vieläkin huvittuneina.

Ei voi olla totta! kertoo Huupponen huudahtaneensa ensin kuultuaan mahdollisuudesta saada roolin Tuntemattomassa, mutta Lappalaisen vakuuteltua, että kyseessä ei ole aprillipila, hän lopulta uskoi ja oli empimättä valmis lähtemään mukaan ensin koekuvauksiin ja niiden onnistuttua, itse elokuvan tekoon Aku Louhimiehen ohjauksessa ja maan arvostetuimpiin kuuluvien näyttelijöiden kanssa.

Arvo Huupponen ja tähtinäyttelijät Mikkelin kuvauksissa

Kuvaus tapahtui Mikkelissä ja kuten elokuvien kuvaukset usein, päivästä tuli pitkä. Antoisaksi, ellei peräti ikimuistoiseksi, sen teki yhteistyö kohtauksessa mukana näytelleiden Aku Hirviniemen, Eero Ahon ja kumppanien kanssa.

Oli uskomaton tunne työskennellä tunnettujen näyttelijöiden kanssa ja kokea, miten tasavertaisena kumppanina he meikäläistä pitivät, muistelee Arvo myhäillen.

Hyvää tiimihenkeä ja unohtumattomia muistoja

Lappalainen kertoo, että elokuvan leikkausvaiheessa keväällä 2017 tuli tieto kuvatun kohtauksen pois jäämisestä elokuvateattereihin tehdystä versiosta, koska materiaalia oli niin paljon suhteessa elokuvan kestoon. Pian kuitenkin selvisi, että kohtaus pääsee mukaan syksyllä 2018 ensiesityksensä saavaan tv-versioon.

Olemme kaikki tosi iloisia, että olemme olleet omalla panoksellamme mukana tekemässä yhtä Suomen merkityksellisintä ja arvostetuinta elokuvaa ja saaneet nähdä huippuunsa hiottua osaamista niin elokuvan ohjauksen, näyttelemisen kuin kaiken muunkin osalta, summaa Lappalainen Arvo Huupposen nyökytellessä vieressä myöntävästi.

Oli suuri kunnia olla mukana Tuntemattomassa, sanoo Huupponen. –Sain kuvauksissa Aku Louhimieheltä selkeät ohjeet, joita noudattaen kohtaus onnistui. Kaiken kaikkiaan kokemukseni Tuntemattomassa oli positiivinen ja Louhimiehestä ohjaajana syntynyt vaikutelma erittäin myönteinen, muistelee Huupponen.

Agentuuri ja uudet suunnitelmat

-Esiintyjien välittäminen on osa Teatterituotantojen toimialaa, eikä Huupposen rooli Tuntemattomassa ollut ensimmäinen laatuaan yhtiöllemme, kertoo Hannu Lappalainen.

Keväällä 2018 kuvatussa kotimaisessa musiikkielokuvassa pyörähtää kaksi näyttelijäämme ja lisää näyttää olevan tulossa, jatkaa hän.

Sitä ennen Lappalainen kuitenkin muistuttaa Varkauden Kuntorannan Eevansalin parhaillaan ohjelmistossa olevasta komediasta Myöhästynyt hääyö. Tomi Metsäkedon vierailu cameo-roolissa Myöhästyneen hääyön ensi-illassa 13.9. toi paljon väkeä katsomoon ja onnistuneen vierailun siivittämänä Teatterituotannot ja Metsäketo kaavailevat jo jatkoa yhteistyölle.

Teatterituotannot agentuurina