UUSI LIPPUMYYMÄLÄ PALVELEE KUOPIOSSA! Voitte ostaa lippuja Hotelli IsoValkeisen Lampisalin esityksiin PIATTACÓ -liikkeestä, Kauppakatu 49, 70110 Kuopio, PUH. 044 700 4600, EMAIL info@piattaco.fi. AUKIOLOAJAT: Arkisin 10-18 | Lauantaisin 10-15. (Vain käteismaksu)

SYLVI JA HURU-UKOT -näyttelijät kiittävät KUOPION HOTELLI ISOVALKEISEN upeaa yleisöä 7.8.! Yleisö eli mukana suosionosoitusten ja naurun raikuessa!

SYLVI (Eeva Eloranta), HURU-UKOT (Lasse Tenhunen ja Sakari Kautto) JA YLIHOITAJA ANNELI-ALAKOSTEIKKO (Minna Kivelä) toivottavat tervetulleeksi menestyskomedian katsomoon. Kuva M.K.

Tulossa pikkujouluohjelmisto FIRMAN PIKKUJOULUT, jossa seikkailevat Pedro Gazpacho de la Renttu, Anneli Alakosteikko ja Tippuriwaaran Isäntä! Ota kiristävä pipo pois päästä ja vaihda vapaalle! FIRMAN PIKKUJOULUJEN maailmanvalloitus alkaa Iisalmen Kulttuurikeskuksesta 12.11. klo 19! Seuraa esityskalenteriamme, joka täydentyy PIAN!

Tippurivaaran Isäntä (Lasse Tenhunen) bilettää FIRMAN PIKKUJOULUISSA!
Kuva Proevents.
Pedro Gazpacho de la Renttu (Sakari Kautto) pikkujoulun sketsikomediassa FIRMAN PIKKUJOULUT. KUva Proevents.

Sydän puhdasta kultaa-komedia 27.3.2020 Kangasala-talossa korvataan Kangasala-talon syksyn ohjelmistossa 4.9.2020 klo 19 komedialla Sylvi ja huru-ukot. Lippunsa maaliskuun Sydän puhdasta kultaa -esitykseen ostaneet voivat käyttää liput sellaisenaan korvaavaan näytökseen Kangasala-talossa. Lisäinfo Kangasala-talon infosta, PUH. 040 773 0148/ EMAIL info@kangasala-talo.fi.

Toimimme edelleen tilannetta seuraten ja viranomaispäätösten mukaisesti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemien ohjeiden pääperiaatteet ovat kaikissa tilaisuuksissa samat: tilaisuuksiin ei saa tulla sairaana, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta on huolehdittava ja muihin ihmisiin on pidettävä 1-2 metrin etäisyys.  Tulevissa kesän ja syksyn esityksissä rajoitamme katsomoon otettavan yleisön määrää, jotta turvallinen välimatka katsojien välillä voidaan taata. Lisätietoa tarvittaessa pyydämme olemaan yhteydessä mailitse teatterituotannot@gmail.com. Kiitos!

Kiitos Lumosalin upeille, katsomontäyteisille  yleisöille 15.2.2020! Sydän puhdasta kultaa ja Maalaislääkäri Kiminkinen valloittivat klo 14:n ja klo 18:n näytöksissä!

Piia Kolima ja täyttyvä katsomo 15.2.2020 klo 14:n näytöksessä Vantaan Lumossa! ”Sussiunakkoon tätä yleisön määrää!!”
Sydän puhdasta kultaa-team riemuitsee Maalaislääkäri Kiminkisen kanssa täpötäysiä näytäntöjä Vantaan Lumossa 15.2,2020!

LOPPUUNVARATTU Sydän puhdasta kultaa Korson Lumosalissa la 15.2.2020 klo 14 ja klo 18! Joitakin peruutuspaikkoja voi kysyä ja varata puh. 0500 508803.

Yleisöryntäys Lumon esitykseen on täyttänyt näytökset ääriään myöten jo 2019 puolella! Kiitos korsolaiset ja muut pääkaupunkiseudun katsojat! 

Kiitos Pieksämäen Poleenin upealle, katsomontäyteiselle  yleisölle 10.10.2019!

SYDÄN PUHDASTA KULTAA -komedia kirvoitti kehuja ja kiitoksia sateli  näyttelijöille ja tähtivieraalle, Maalaislääkäri Kiminkiselle. On ilo palvella yleisöä! Nähdään taas!

Lasse Tenhunen, Sakari Kautto, Tommi Turakainen,                                                                                        Piia Kolima, Tapani Kiminkinen ja ohjaaja Eeva Eloranta                                                                                    Sydän puhdasta kultaa -esityksen jälkimainingeissa Poleenissa syksyllä 2019.                              Kuva Proevents.

TEATTERITUOTANNOT.FI:N YHTEISTYÖKUMPPANIT MENESTYVÄT MAAILMALLA!

PIEKSÄMÄKELÄISET MUKANA SEINÄJOEN TANGOMARKKINOIDEN SÄVELLYSKILPAILUN FINAALISSA!

Pieksämäkeläisille Vuokko Korhoselle ja Merja Jauhijärvelle ovat kesän tuuloset tuoneet iloisia uutisia Seinäjoen suunnasta. Monivuotisen musiikillisen yhteistyön hedelmänä ovat naiset saaneet peräti kaksi kilpailukappalettaan mukaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun finaaliin.

MERJA JAUHIJÄRVI JA VUOKKO KORHONEN. Kuva Proevents.jpg

Tangomarkkinoiden sävellyskilpailu

Koska tangon maailma on perinteisesti maskuliininen ja tangojen sanoituksetkin tarkastelevat elämää pääosin miesnäkökulmasta, on naislaulajille sopivia tangoja oli aiemmin melko suppea valikoima. Seinäjoen Tangomarkkinat huomasi puutteen varhaisessa vaiheessa ja aloitti tärkeän kehitystyön tangomusiikin edistämiseksi. Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailu on tuottanut vuosittain kolmisensataa uutta tangoa ja joukossa on jo useita ikivihreiksi luokiteltavia tangoja, sekä miehille että naisille.

Kilpailukappaleet ja finaalitunnelmia

Kyllähän se tuntuu hyvältä, kun arvovaltainen tuomaristo valitsi 159:stä kilpailuun lähetetystä tangosta 20 kappaletta finaaliin ja meidän kilpailukappaleemme olivat niissä mukana, toteaa Vuokko Korhonen, jolla muutenkin on ollut vientiä tänä kesänä. Varkauden kesäteatterin lähes loppuunmyydyt Remppaa ja rintakarvoja -näytökset työllistävät Korhosta elokuun puoliväliin asti ja sen jälkeen alkavat hänen ja ohjaaja-näyttelijä Eeva Elorannan kirjoittaman Sydän puhdasta kultaa -komedian harjoitukset. – Kiirettä pitää, naurahtaa Vuokko, mutta jompikumpi meistä on  ilman muuta edustamassa työryhmäämme Seinäjoella 12.7. finaalijuhlallisuuksissa, jos käy niin onnellisesti, että kappaleemme sijoittuvat kilpailussa kärkikolmikkoon. 

Vuokko Korhonen vastaa kappaleiden sanoituksista ja Merja Jauhijärvi puolestaan sekä sävellyksistä että kappaleiden esittämisestä. -Kilpailuun lähetimme tallenteen, jossa laulan syntikalla itseäni säestäen molemmat kilpailukappaleemme, Kuuntelin huilua rastaan ja Rakkautemme jäljet hiekassa, kertoo Jauhijärvi. Merja omaa pitkän ja vaiherikkaan historian laulun ja musiikin maailmassa, onhan hän ehtinyt paitsi toimia keikkamuusikkona, myös opiskella musiikkipedagogiksi Kuopion ammattikorkeakoulussa ja opettaa laulua 1997 alkaen eri kansalaisopistoissa sekä Oulun konservatoriossa ja Oulun Yliopistossakin. Monipuolinen nainen on ehtinyt kunnostautua jo aiemmin säveltämisessä, edeltäähän hänen Tangokilpailun finaaliin säveltämiään kappaleita jopa toista sataa Vuokko Korhosen teksteihin tehtyä sävellystä. -Mikäs on tehdessä, kun Vuokko on tuottoisa kirjoittaja ja innostun helposti hänen luomuksistaan, kuvailee Merja Jauhijärvi yhteistyötä.

Uutta tulossa 

Vuokko Korhonen ja Merja Jauhijärvi ovat luottavaisia tulevaisuuden suhteen. -Runosuoni ei taida meikäläisellä olla hiipumaan päin, pikemminkin päinvastoin, naurahtaa Korhonen, – ja kun Merja on yhtä tuottoisa tuolla sävellyspuolella, niin mikä ettei me jatkettaisi näitä hommia. Merja Jauhijärvi kertoo myös luottavansa yhteistyön jatkumiseen. –Meitä molempia on alkanut yhä enemmän kiinnostaa uutena aluevaltauksena näytelmämusiikin teko, valottaa hän laululyriikan ja sävellystyön parissa ahkeroivien naisten tulevia suunnitelmia.

TEATTERITUOTANNOT AGENTUURINA

Eeva Eloranta vierailuroolissa Nelosen Syke -sairaalasarjassa alkuvuodesta 2019. 
Eeva komediassa Jättipotti 2018. Kuva A&E.Ylönen.

Eeva Eloranta vierailee Nelosen supersuositun Syke-sairaalasarjan jaksossa, joka esitetään alkuvuodesta 2019.

-Näyttelijänä iloitsin hyvän käsikirjoituksen ja henkilöohjauksen mukanaan tuomasta onnistumisen mahdollisuudesta. Koko tuotantotiimin iloinen, rento ja silti tiukan ammattimainen asenne ja yhteinen halu pyrkiä laadukkaaseen lopputulokseen varmistavat, että Syke tullee jatkossakin olemaan eräs Suomen suosituimmista tv-sarjoista, uskoo Eeva.

Roolini Maija on reipasotteinen nainen, jonka sairauden todellinen luonne paljastuu vasta viime metreillä, kertoo Eeva ja odottaa itsekin innolla Syke-sarjan uuden tuotantokauden alkamista.

29.10.2018 Teatterituotannot/Info

Eeva Eloranta vierailuroolissa Yle:n Sorjonen -sarjan 5. jaksossa.

Näyttelijä Eeva Eloranta pyörähtää sivuroolissa Suomen eräässä suosituimmassa tv-sarjassa, Sorjosessa, joka kotimaisen levityksen lisäksi on nähtävissä suoratoistopalveluna ympäri maailmaa. Kissankehto-niminen jakso sukeltaa outojen ampumistapausten mysteerioon.

-Oli upeaa olla mukana ja aistia huipputuotannon tunnelma. Kaikki osatekijät olivat kohdillaan ja tuotantoryhmän tehokas ja laatuun tähtäävä työskentely teki minuun vaikutuksen!  kertoo Eeva, jonka suuri yleisö muistaa tv-sarjasta Blondi tuli taloon ja monista elokuvarooleistaan.

Tulossa on lisää tv-rooleja, joista Eeva lupaa kertoa myöhemmin.                                                                         22.10.2018 Teatterituotannot/Info

 

 

 

 

 

Pieksämäkeläinen Arvo Huupponen mukana Tuntemattoman sotilaan tv-versiossa

Tuottaja Hannu Lappalainen sai soiton Tuntemattoman tuotantoyhtiöltä talvella 2016.

Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin tarvittiin miesnäyttelijää esittämään kotimökkiinsä jäänyttä vanhaa, venäjänkarjalaista miestä, Starikkaa. Kyseessä oli puherooli, ei avustajatehtävä, kertoo Lappalainen.

Hän päätyi ehdottamaan rooliin Pieksämäen Partaharjussa asuvaa pitkänlinjan harrastajanäyttelijää Arvo Huupposta. Toki Huupposen kiinnostus hankkeeseen tarkistettiin ensin ja sitä keskustelua Lappalainen ja Huupponen muistelevat vieläkin huvittuneina.

Ei voi olla totta! kertoo Huupponen huudahtaneensa ensin kuultuaan mahdollisuudesta saada roolin Tuntemattomassa, mutta Lappalaisen vakuuteltua, että kyseessä ei ole aprillipila, hän lopulta uskoi ja oli empimättä valmis lähtemään mukaan ensin koekuvauksiin ja niiden onnistuttua, itse elokuvan tekoon Aku Louhimiehen ohjauksessa ja maan arvostetuimpiin kuuluvien näyttelijöiden kanssa.

Arvo Huupponen ja tähtinäyttelijät Mikkelin kuvauksissa

Kuvaus tapahtui Mikkelissä ja kuten elokuvien kuvaukset usein, päivästä tuli pitkä. Antoisaksi, ellei peräti ikimuistoiseksi, sen teki yhteistyö kohtauksessa mukana näytelleiden Aku Hirviniemen, Eero Ahon ja kumppanien kanssa.

Oli uskomaton tunne työskennellä tunnettujen näyttelijöiden kanssa ja kokea, miten tasavertaisena kumppanina he meikäläistä pitivät, muistelee Arvo myhäillen.

Hyvää tiimihenkeä ja unohtumattomia muistoja

Lappalainen kertoo, että elokuvan leikkausvaiheessa keväällä 2017 tuli tieto kuvatun kohtauksen pois jäämisestä elokuvateattereihin tehdystä versiosta, koska materiaalia oli niin paljon suhteessa elokuvan kestoon. Pian kuitenkin selvisi, että kohtaus pääsee mukaan syksyllä 2018 ensiesityksensä saavaan tv-versioon.

Olemme kaikki tosi iloisia, että olemme olleet omalla panoksellamme mukana tekemässä yhtä Suomen merkityksellisintä ja arvostetuinta elokuvaa ja saaneet nähdä huippuunsa hiottua osaamista niin elokuvan ohjauksen, näyttelemisen kuin kaiken muunkin osalta, summaa Lappalainen Arvo Huupposen nyökytellessä vieressä myöntävästi.

Oli suuri kunnia olla mukana Tuntemattomassa, sanoo Huupponen. –Sain kuvauksissa Aku Louhimieheltä selkeät ohjeet, joita noudattaen kohtaus onnistui. Kaiken kaikkiaan kokemukseni Tuntemattomassa oli positiivinen ja Louhimiehestä ohjaajana syntynyt vaikutelma erittäin myönteinen, muistelee Huupponen.

Agentuuri ja uudet suunnitelmat

-Esiintyjien välittäminen on osa Teatterituotantojen toimialaa, eikä Huupposen rooli Tuntemattomassa ollut ensimmäinen laatuaan yhtiöllemme, kertoo Hannu Lappalainen.

Keväällä 2018 kuvatussa kotimaisessa musiikkielokuvassa pyörähtää kaksi näyttelijäämme ja lisää näyttää olevan tulossa, jatkaa hän.

Sitä ennen Lappalainen kuitenkin muistuttaa Varkauden Kuntorannan Eevansalin parhaillaan ohjelmistossa olevasta komediasta Myöhästynyt hääyö. Tomi Metsäkedon vierailu cameo-roolissa Myöhästyneen hääyön ensi-illassa 13.9. toi paljon väkeä katsomoon ja onnistuneen vierailun siivittämänä Teatterituotannot ja Metsäketo kaavailevat jo jatkoa yhteistyölle.

 

17.10.2018 Teatterituotannot/Info